V mesecu marcu je na OŠ LAG potekala Eko tržnica, na kateri smo sodelovali tudi učenci PŠ Št. Jurij. Dogodek smo obarvali s plesno točko Kralja Matjaža, stojnico pa napolnili z raznimi eko izdelki na temo materinskega dneva, velike noči, praktičnih izdelkov in dekoracije za dom. Da je bilo dogajanje še pestrejše, smo obiskovalcem naše stojnice ponudili tudi delavnico izdelave velikonočnega zajčka, jajčkomet in foto kotiček z najrazličnejšimi foto dodatki.

V soboto 6. 4. 2024, so zdajšnji in nekdanji učenci PŠ Št. Jurij dokazali, da jim je mar za naše okolje v katerem živimo. Po kratkem uvodnem nagovoru o problematiki onesnaženosti našega planeta so vsi zbrani zavihali rokave, nadeli rokavice ter razdeljeni po skupinah odšli polnit vreče z odloženimi odpadki v naravi. Vreme jim je bilo naklonjeno, zato je čas hitro minil, tako kot so se hitro polnile tudi vreče. Bravo za vse sodelujoče!

V znamenju obeleževanja Svetovnega dneva Zemlje pa smo na šoli gostili gostje iz JKPG, CERO Špaja Dolina. Učencem so predstavile ločevanje odpadkov in jih povabile, da še sami razvrstijo odpadke, ki so jih prinesli v šolo, v pravilen koš. Nekaj odpadkov so tudi odpeljale na kosovni odpad v njihov zbirni center (npr. žoga, igrače, elektro naprave…). Petošolci pa so si ogledali tudi maketo čistilne naprave in izvedli tudi praktično delavnico. Učenci prvih razredov pa so ustvarili eko lonček za pisalni pribor. Gostjam se iskreno zahvaljujemo za obisk!

Ekokoordinatorka PŠ Št. Jurij Nastja Krištof

Prispevek: Nastja K.

Foto: Učiteljice PŠ Št. Jurij

 

Oznake: ,