V letošnjem šolskem letu smo prvošolci s skupino Ježki, iz enote Zvonček, ponovno aktivno sodelovali. S prijatelji, ki jih poznamo že iz vrtca, smo ohranjali prijateljstva in obenem tkali tudi nova.

V Tednu otroka smo se skupaj podali na pohod po Žalni. Decembra smo šolarji iz KEMS embalaže izdelali lične okraske in skupaj z vrtčevskimi prijatelji, ki so naredili okraske iz odpadne plastične embalaže, okrasili drevesa ob parkirišču. Izdelali smo tudi novoletna darilca in se medsebojno obdarili. Marca smo se priključili mednarodnemu projektu Talking Kites Around the World. Izdelali smo zmajčke miru in jih na šolskem igrišču skupaj spustili v zrak. V nabiralnik prijateljstva smo oddajali pisemca za skritega prijatelja in jih z veseljem tudi prejemali ter prebirali. Tudi skupna igralna urica v naši učilnici je bila vesela, sproščena in nepozabna. V maju so se nam pri drugi igralni urici pridružili otroci, ki obiskujejo vrtec drugje, a bodo jeseni prestopili šolska vrata naše šole.

V četrtek, 22. 6. 2023, smo prvošolci za prijatelje iz skupine Ježki zaigrali igrico z ekološko vsebino “Kaj je našel jelenček?”. Po predstavi smo skupaj zapeli in zaplesali. Na koncu so nam v zahvalo podarili ročno izdelana sivkina mila. Hvala, dišijo zelo omamno!

Poglejte si utrinke našega zadnjega skupnega druženja v letošnjem šolskem letu.

Želimo vam sončne in zdrave počitnice ter veliko sladoleda. 🙂

Prvošolci z učiteljicama Anjo in Stanko

Fotografije: učiteljica Anja

 

Oznake: , , ,