V prvem tednu oktobra na naši šoli vsako leto posvetimo čas obeležitvi Tedna otroka. Letos nas je tema “Zakaji in zatoji radovednosti” popeljala v svet radovednosti. V Slovarju slovenskega knjižnega jezika  je zapisano, da je radovednost lastnost, značilnost radovednega človeka, ki želi vedeti, izvedeti stvari, ki jih ni nujno potrebno vedeti. Skupaj z učenci smo se radovedno podali na pot raziskovanja.

Učenci so z reševanjem rebusa najprej odkrili temo letošnjega Tedna otroka. V ponedeljek smo vsi nestrpno čakali na predstavo “Živahno vsakdanje življenje”. Trije prijatelji, ki si delijo vsakdan med bivanjem v Sloveniji, so nas osupnili z živahnimi akrobacijami in plesom ter nas z nepredvidljivimi situacijami spravili v smeh. Bili smo navdušeni nad prikazano akrobatsko-plesno-cirkuško predstavo. V sredo pa so nas učenci na prireditvi “Pokaži, kaj znaš” z enako mero navdušili s svojimi spretnostmi in znanjem iz različnih področij. Naslednji dan so se učenci pomerili  v Exatlonu. Konec tedna pa so našo radovednost potešili gasilci. Seznanili smo se z vsebino reševalne zdravniške torbe in delom gasilca reševalca. Preizkusili smo se v gašenju požara, podiranjem tarče z brizgalno cevjo. Ves teden pa je potekala tudi nagradna igra. Učenci so v knjigah iskali odgovore na vprašanja, ki  so bila le na prvi pogled enostavna. Poleg tega so vrstnikom pisali pisma. V poštnem nabiralniku se je nabral zajeten kupček pisem, ki že nestrpno čakajo, da pridejo v roke naslovnikom. 

Radovednost je nekaj, kar ves čas spreminja obliko in vsebino in je lahko ne glede na starost prisotna. Popelje nas v svet, ki je zanimiv in nikoli dolgočasen. Naj živi radovednost, odprimo ji vrata na stežaj.

Zapisala: Janja Pečelin

Fotografije: Janja Pečelin, Ana Potokar Blatnik

 

Oznake: , , ,