Prvošolci z DE Adamičeva so tudi letos sodelovali v Nacionalnem mesecu skupnega branja, ki je potekal od 8. septembra do 9. oktobra 2022. Projekt se je izkazal za zelo uspešnega, saj so učenci dnevno prinašali naslove pravljic, ki so jim jih prebrali starši. Vsak oddelek je imel svojega zmajčka in okoli njega polnil prostor s papirnatimi zmajevskimi jajčki, na katerih so bili napisani naslovi prebranih pravljic.

V tem času smo tudi v šoli veliko brali. Brali smo pravljice v nadaljevanjih, imeli branje za dobro jutro, izkoristili smo lepo vreme in brali tudi zunaj pod krošnjami dreves. Ker letošnji Nacionalni mesec skupnega branja spodbuja tudi gibanje med branjem, smo brali oz. poslušali pravljico med sprehodom po razredu, v jutranjem varstvu pa so učenci telovadili skupaj z Juvijem.

Obiskali smo Mestno knjižnico Grosuplje, kjer nas je lepo sprejela ga. knjižničarka Tanja Zavašnik. Najprej nam je predstavila pravila v knjižnici, nato pa nas povabila v pravljično sobo, kjer nam je s pomočjo kamišibaja pripovedovala pravljico.

V tem mesecu se je tudi nekaj prvošolcev že opogumilo in povedalo nekaj pravljic za bralno značko.

Kaj vse smo doživeli v tem mesecu in kako pridni bralci oz. poslušalci smo bili, si lahko ogledate v galeriji slik.

Prispevek pripravila in fotografirala: Jana Kos

 

Oznake: , , ,