3….2….1…ZDAAAAJ!!!!

Pa se je začel naš podnebni tek! Pohodniki so pred vhodom DE Adamičeva ponosno prevzeli podnebno štafetno palico in z njo že v jutranjih urah premagali 3,3 km. Kapo dol!

Po razredih smo nestrpno čakali uro, ko bo na vrsti naša skupina. Ob 8.30 so štafetno palico od pohodnikov prevzeli drugošolci, nato pa še vsi razredi DE Adamičeva. Podnebna palica je svojo pot končala točno ob 12.00, ko so zadnji krog v okolici šole z njo pretekli prvošolci. Držali smo obljubo in vneto pazili, da se od 7.40 do 12.00 ni niti za trenutek ustavila.

Prepotovala je…

PONOSNI SMO, da smo bili najdaljše in najbolj množične podnebne iniciative na svetu Čas se izTEKa – Running out of Time!, ki poteka od 30. septembra do 6. novembra.

Premagano razdaljo smo sporočili preko uradnega spletnega portala Running out of Time in tudi mi oddali svoj glas za lepši jutri.

Naša štafetna podnebna palica, ki tudi uči o možnostih našega vpliva na čistejše okolje, bo od jutri naprej razstavljena na hodniku naše šole.

Tista »prava« podnebna štafetna palica, ki potuje od Škotske do Egipta naravnost na podnebno konferenco COP27, pa bo 18. in 19. oktobra potovala tudi čez Slovenijo. V Grosuplju jo bodo 19. 10. 2022 ob 14.35 prevzeli kolesarji in jo ponesli do Ivančne Gorice. Vabljeni k ogledu predaje.

Prispevek pripravila in fotografirala: eko koordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , , ,