V petek, 13. 10. 2023, smo imeli na Tovarniški razglasitev učencev rekorderjev, ki so se med tednom otroka v najrazličnejših kategorijah najbolj izkazali. Učenci razredne stopnje, ki so dosegali najvišje rezultate, so bili proglašeni za mini rekorderje in so bili deležni najbolj bučnih aplavzov vrstnikov. Med rekorderji je bilo letos ponovno največ devetošolcev, kar je povsem razumljivo, saj je bila to njihova zadnja priložnost, da postanejo naši rekorderji in so zato pokazali še posebno vnemo pri izvajanju rekordov. Dobili smo kar 69 novih rekorderjev v 38 različnih kategorijah. V kategorijah »vodenje košarkarske žoge v paru«, »najhitreje pretečena razdalja v paru«, »najhitreje sestavljena piramida iz lončkov«, »najhitreje sestavljena rubikova kocka«, »največ zaporednih zmag ‘kamen, papir, škarje’«, »najboljši mojster rime«, »top poznavalec kemijskih elementov«, »glavni med glavnimi mesti«, »največ podaj z odbojkarsko žogo« in »najboljši otip« pa smo dobili tudi rekorde »vseh časov« – odkar jih izvajamo na naši šoli. Kot zanimivost naj napišemo, da je naš rekorder rubikovo kocko sestavil v neverjetnih 19 sekundah in 41 stotinkah! Ponovno izrekamo čestitke prav vsem mini rekorderjem in rekorderjem.

Za piko na i razglasitvi rekorderjev pa smo sedaj že tradicionalno postavili še skupinski rekord. Učenci so se v parih prijeli za roke in se postavili v dolgo vrsto, ki se je vila po celotni telovadnici. Ob glasbeni spremljavi v duhu kavbojskih plesov pa so se nato par za parom podali pod tunelom rok. Naredili smo res rekordno dolg tunel rok, tako dolg, da ga nismo uspeli vsi prečkati, saj nas je bilo preprosto preveč. Smo se pa že ob postavljanju tunela prav lepo zabavali in krepili občutek skupnosti in sodelovanja, kar pa je v končni fazi tudi cilj naših vsakoletnih skupinskih rekordov.

Do naslednjega šolskega leta pa učencem svetujemo: krepite svoje znanje, spretnosti in prijateljske vezi z vrstniki, da boste na naslednjem tednu rekordov še bolj uspešni pri podiranju rekordov in navijanju za svoje sošolce.

Prispevek pripravila: Katarina Jazbinšek

Fotografirala: Nika Bašelj

 

Oznake: , ,