Prvošolci so v četrtek, 4. 4. 2024,  obiskali Mestno knjižnico Grosuplje. Ker je bil v tem tednu mednarodni dan knjig za otroke, natančneje 2. aprila, smo se odločili, da eno uro pouka preživimo drugače. Zavedamo se, kako pomembno je branje že mlajšim otrokom, zato smo jih z obiskom skušali spomniti, da tudi sami z družino odidejo v knjižnico in si izposodijo knjige, ki jih bodo lahko skupaj prebrali in s tem preživeli še dodaten skupen trenutek.

V knjižnici sta nas sprejeli knjižničarki ga. Rebeka Žlajpah in ga. Judita Kavšek. Povedali sta veliko različnih informacij glede izkaznice, kaj vse si lahko izposodimo, kako so knjige v knjižnici zložene, kam jih odložimo, če ne vemo, kje smo jih vzeli … Učenci so si izmislili veliko različnih imen, kako bi bilo lahko ime avtomatu za izposojo knjig.

V pravljični sobi smo se najprej predstavili in povedali svoje dosedanje izkušnje z obiskom knjižnice, nato pa nam je knjižničarka pripravila zelo zanimivo pravljico. Ob poslušanju pravljice Lov na medveda smo se tudi gibali, zato je bilo še bolj zabavno.

Za konec sta nas knjižničarki presenetili s knjižnim kazalom, ki smo ga lahko odnesli domov. Tako smo veseli in polni novih izkušenj odšli nazaj v šolo in nadaljevali s poukom.

Prispevek pripravila: Jana Kos

Fotografirali: učitelji 1. razreda

 

 

Oznake: , , ,