V petek, 24. 2. 2023, smo imeli žalski tretješolci tehniški dan. Dan smo izkoristili za izdelovanje opomnika – slončka, letala in vetromerja. Vse izdelke je bilo treba narediti s pomočjo navodil za izdelavo. Pri izdelavi smo uporabili material iz škatel Izotech in pripomočke, kot so škarje, ravnilo ter lepilo. Pri izdelavi smo morali biti zelo natančni, vztrajni in previdni. Pogovarjali smo se o pomenu izdelkov in se ob tem marsikaj novega naučili. Zelo zadovoljni smo bili z uspešno narejenimi izdelki in s preizkušanjem letenja letal na šolskem igrišču.

Nekaj naših misli ob tehniškem dnevu:

»Danes sem se naučila, da moram biti pri izdelovanju izdelkov previdnejša. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelali opomnik slončka, na katerem si lahko zapišem pomembne bližajoče se dogodke.« (Julija)

»Najboljše se mi je zdelo izdelovanje letala, ker sem ga hitro sestavil. Naučil sem se, da moram biti pri izdelovanju izdelkov vseeno natančen. Tehniški dan mi je bil zelo všeč.« (Žan)

»Danes sem se naučil, da moram biti pri izdelavi izdelkov natančen in pazljiv. Izdelek slonček mi je najbolj všeč, ker so na njem samolepilni lističi, na katere si lahko napišem, kar je pomembno. Tehniški dan mi je bil zelo všeč.« (Demian)

»Naučila sem se, da moram biti pri izdelovanju izdelkov natančna. Tehniški dan mi je bil zabaven. Vesela sem, da sem izdelke izdelovala sama.« (Sara)

»Danes sem se naučila, da moram biti pri izdelovanju izdelkov zelo previdna. Izdelek slonček mi je najbolj všeč, ker je zelo uporaben. Tehniški dan mi je bil všeč, ker sem lahko izdelovala zelo uporabne stvari.« (Eva)

»Danes sem se naučila lepše izdelovati izdelke. Izdelek slon mi je bil najbolj všeč, ker si nanj lahko kaj napišem. Ta tehniški dan mi je bil najboljši do sedaj, saj smo delali iz škatle.« (Ota)

»Danes sem se naučil narediti letalo, opomnik in vetromer. Tehniški dan je bil zabaven.« (Gaber)

Zapisali: učiteljica Ana Potokar Blatnik in učenci 3. a Ž

Fotografije: Ana Potokar Blatnik

 

Oznake: , , ,