Branje je za vse nas zelo pomembno, saj nas spremlja na vsakem koraku. Drugošolci so skozi celo šolsko leto pridno vadili branje in izpolnjevali bralne liste. Nekateri učenci berejo že zelo tekoče, drugi pa potrebujejo še nekaj vaje, da bo njihovo branje hitro in tekoče, vendar je prav, da vse skupaj pohvalimo in nagradimo za trud, ki so ga vložili v branje. 

V torek, 13. 6. 2023, so bili naši drugošolci sprejeti med bralce. Sprejem bralcev je potekal v Mestni knjižnici Grosuplje. Najprej so si učenci ogledali gledališko predstavo z naslovom, Kam je izginila otroška igra, ki so jo odigrali otroci iz vrtca Kekec. Nato je potekala svečana podelitev, kjer je vsak učenec prejel diplomo, da je postal bralec, ter rumeno majico. 

Za konec sprejema so učenci odšli na otroški oddelek, kjer so si ogledali veliko zanimivih knjig. Nad knjigami so bili tako navdušenih, da so si jih tudi izposodili za branje. Knjižničarke so učence povabile na bralni maraton.

Otroci so na ta dan ponosno odkorakali domov, saj so z novo diplomo dosegli nov cilj. Da pa bo njihovo branje še cvetelo, jih bomo tako učitelji kot tudi starši še naprej spodbujali k branju, da to postane zabavni del njihovega vsakdana.

Prispevek in fotografije: učiteljica Darja

 

Oznake: , ,