Prejšnji petek, 31. 5., smo matično enoto odeli v morsko vzdušje, saj smo si nadeli oblačila v neskončnih odtenkih modre barve. Tako smo pokazali, kako močno se veselimo trenutka med poletnimi počitnicami, ko bomo po dolgem času spet ugledali morje.

Spoznali smo tudi zanimiva dejstva o modri barvi. Ste vedeli, da številni jeziki ne razlikujejo med izrazoma za modro in zeleno? Da so najbolj vešči poimenovanja odtenkov slikarji, ki pri svojem delu uporabljajo egiptovsko modro, indigo modro, kobaltno modro, pariško modro, prusko modro, sinje modro in še in še? Ste vedeli, da v zahodnih državah modra pogosto zmaga na anketah o najljubših barvah?

Po razsvetlitvi o modri barvi smo se »modrčki« namestili za skupinsko fotografijo in si zaželeli, da bi bili v prihodnje prav tako modri navznoter, kot smo bili ta dan na zunaj.

móder2 -dra -o prid., modréjši tudi módrejši (ọ́) 

  1. 1. knjiž. sposoben prodorno misliti in ustrezno ravnati; preudaren, pameten: moder človek, svetovalec; moder mož; on je najmodrejši med njimi; modro dekle; iron. tega je krivo tvoje modro vodstvo; moder v govorjenju; modrejši si, kot sem mislil; moder kot Salomon zelo; modrejši si od mene; postal si modrejši in starejši / ekspr. modra pamet / redko dali so ga v šole, da bi postal moder izobražen

Se že veselimo prihodnjega tematskega petka, ki bo zadnji pred poletnimi počitnicami in temu primerno tudi razigran.

Prispevek pripravila: Katarina Jazbinšek

 

Oznake: ,