Svetovni dan Zemlje

Vlagajmo v naš planet

 

 

»NAŠ MODRI PLANET JE NAJBOLJ ČUDOVITO MOŽNO NARAVNO OKOLJE. NJEGOVO ŽIVLJENJE JE NAŠE ŽIVLJENJE, NJEGOVA PRIHODNOST JE NAŠA PRIHODNOST.«

(Dalaj Lama)

 

 

22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Ta dan nas opomni na naš planet in kaj lahko naredimo bolje, da ga zaščitimo.

 

Letošnja tema je »Vlagajmo v naš planet«. 

 

Svetovni dan Zemlje nas nagovarja, da si vsak dan lahko prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet, kajti zelena prihodnost je uspešna prihodnost. Zato so nujne inovacije in ukrepanje, ki pospešujejo rešitve ter ohranjanje planeta.

 

Vpliv mladih na zelene odločitve

Raziskave kažejo, da imate mladi vedno večji vpliv na zelene odločitve v družinskem okolju in ste odgovorni za spreminjanje navad. Zato je pomembno, da se učitelji zavedamo pomen pravih informacij, s katerim boste vplivali na prihodnost in vlaganje v planet, kot nas v svojem sloganu poziva letošnji Svetovni dan Zemlje.

 

Učenci vas skupaj z učitelji vabimo, da s svojimi aktivnostmi (ločujete odpadke, varčujete z vodo in elektriko, bodite skrbni do rastlin in živali, posadite medovite rastline, hodite peš …) tudi vi sodelujete in pokažete, da vam je mar za čudovito naravo, ki nas obdaja.

 

Za konec pa prisluhnite še pesmi Klemna Slakonje, ki jo je posvetil Zemlji in ji zapoj tudi ti.

 

 

Prispevek pripravila: Maja Kržišnik

 

Oznake: , ,