Učenci so drugi dan v  Čatežu preživeli v duhu razgibanih aktivnosti in čustvenih trenutkov, ki so jih obogatili z novimi izkušnjami in prijetnimi spomini.

Torkov dan se je začel z jutranjo telovadbo, ki je učence prebudila in napolnila z energijo za celoten dan. Pod vodstvom učiteljev so se učenci razgibali, izvajali raztezne vaje in se pripravili na plavalne podvige. Sledilo je plavanje v bazenih, kjer so učenci preizkušali različne plavalne tehnike, igrali vodne igre in se spuščali po toboganih. Dopoldan je bil poln smeha in veselja, saj so otroci uživali v vodi ter krepili svoje plavalne sposobnosti.

Po kosilu so učenci domačim pisali razglednice. Vsak učenec je s pisalom v roki opisoval svoja doživetja v Čatežu, risal in okraševal razglednice, ki bodo kmalu prispele v roke njihovih domačih. Pisanje razglednic je bilo za otroke posebno doživetje, saj so z navdušenjem delili svoje vtise na kreativen način.

Večer je bil namenjen zabavi z animatorjem Simonom, ki je učence popeljal v svet glasbe in plesa. Skupaj so peli, plesali in se zabavali ob različnih igrah, ki jih je pripravil. Njegova energija in karizma sta poskrbeli za nepozaben večer, poln smeha in veselja. Poleg tega so učenci prebrali pisma, ki so jih prejeli od staršev, bratov, sester ter babic in dedkov. Branje pisem je bilo čustveno doživetje, ki je otroke povezalo z domačimi in jim dalo občutek topline in ljubezni, tudi ko so bili stran od doma.

Drugi dan so učitelji pohvalili otroke za njihovo sodelovanje, energijo in pozitivno naravnanost, ki so jo pokazali čez dan. Takšni dnevi so ključni za razvoj socialnih veščin, krepitev prijateljskih vezi in ustvarjanje lepih spominov, ki bodo učence spremljali še dolgo.

Prispevek pripravila in fotografirala: Miša Mrzelj

 

Oznake: , ,