Čas hitro beži. Čisto malo nas še loči do božično-novoletnih praznikov. Gotovo so vaša stanovanja vsak dan bolj praznično okrašena in iz nekaterih kuhinj že prav prijetno diši. Še posebej lepo pa je zadišalo iz kuhinj drugošolcev. Le-ti so namreč imeli naravoslovni dan z naslovom: Od zrna do kruha. Učenci so si v domačem okolju najprej ogledali posnetek, kjer je bil prikazan celoten potek od zrna do kruha. Sledila sta videoposnetka o mletju žita in o peki kruha. Pri ogledu posnetka o predstavitvi poklica peka, pa smo obujali spomine, ko smo še lahko hodili v pekarno in si v živo ogledali celotno proizvodnjo ter potek peke kruha.
Po vsej teoriji, je prišel na vrsto najbolj zabavni del, kjer so se učenci preizkusili v peki kruha ali božičkov iz kvašenega testa. Komur pa je bilo to premalo, se je lahko preizkusil v ustvarjanju prazničnih jelenčkov ali okusnih piškotov. Hvala vam, spoštovani starši, da ste pomagali svojim otrokom pri soustvarjanju tega čudovitega in dišečega dne.
Prispevek pripravila: učiteljica Nataša Marolt
Fotografije: starši učencev 2. razreda DE Adamičeva
Oznake: DE Adamičeva, Od zrna do kruha, Utrip