V ponedeljek, 14. 10. 2024 smo imeli drugošolci naravoslovni dan. Zbrali smo se v učilnici in si pridobili nekaj znanja o jeseni, gozdu in drevesih. Opazovali smo razlike med drevesi ter spoznali nekaj njihovih imen ter plodov, ki jim pripadajo. Ko smo imeli vse potrebno znanje in navodila za delo v gozdu, smo se pogovorili še o bontonu, ki velja v tem življenjskem prostoru.

Nato smo se preobuli v škornje, se toplo oblekli in se odpravili do bližnjega gozda. Pot nas je vodila tudi po glavni cesti, zato smo imeli priložnost utrditi še znanje o prometu. V gozdu smo se razdelili v skupine in pričeli z raziskovanjem gozdnih listov in iglic, debel, plodov, grmičevja, rastlinskega sloja ter živali, ki smo jih lahko opazili tako v zemlji, na njej kot v okolici. Nato smo se umirili, se posvetili našim čutom in zaznavali kakšne zvoke in vonjave premore gozd in otipali različne rastline.

Za konec pa smo se lotili naše ustvarjalne plati grajenja zaklonišč, oblikovali razne živali in skulpture in s tem še dodatno spoznavali materiale in naravna bogastva gozda.

Z vsem znanjem smo se odpravili proti šoli, kjer smo sklepne misli zapisali še v knjižico poskusov in opazovanj.

Zapisala Nastja Krištof

Fotografije: Saša Helbel Žižmund

 

Oznake: , , ,