Se vam po omarah skriva kakšen kos oblačila ali modnega dodatka, ki ga ne nosite več, je pa še čisto lep in uporaben? Kaj pa družabne igre in športni rekviziti, ki vam niso več zanimivi? Imate knjige, za katere želite, da bi jih prebral še kdo drug?

 

Pridružite se nam na prvi jesenski izmenjevalnici oblačil, modnih dodatkov, družabnih iger in knjig. Preglejte svoje omare in knjižne police ter prinesite izbrano v šolo, v tednu 7.–11. oktobra 2024 in jih oddajte v učilnici P-u2. 

Izmenjevalnica bo potekala v ponedeljek, 14. 10. 2024, od 12.15 do 14.00 ure, v avli šole. 

Nekaj priporočil:

  • Na izmenjavo lahko prinesete samo čista, uporabna in lepo ohranjena oblačila (brez lukenj, madežev in manjkajočih gumbov, z delujočimi zadrgami) ter modne dodatke.
  • Ne sprejemamo spodnjega perila, nogavic, copatov in čevljev.
  • Knjige naj bodo prav tako dobro ohranjene (brez manjkajočih listov ali razpadlih platnic), družabne igre in športni rekviziti pa primerni za nadaljnjo uporabo (brez manjkajočih delov).
  • Stvari, ki ne bodo ustre­zale priporočilom, ne bomo uvrstili na izmenjavo.
  • Lahko samo prinesete ali pa tudi samo odnesete. Kosov ne štejemo. Prinesite, kolikor želite, odnesite, kolikor potrebujete.
  • Stvari, ki bodo ostale, bomo namenili ustvarjanju pri pouku in drugih dejavnostih ter družinam v stiski. 

Naj nas povezuje misel, da uporabnih stvari, ki jih ne potrebujemo več, ne zavržemo, temveč podarimo, izmenjamo ali ponovno uporabimo.

Ekipa Ekošole

Prispevek pripravili: Š. Klančar, J. Benčan

 

Oznake: , ,