Pred odhodom na zimske počitnice smo v petek, 3. 2. 2023, imeli šolsko proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

Šolsko avlo smo v trenutku napolnili učenci in učitelji od 6. do 9. razreda. Proslavo, ki sta jo super povezovala in vodila Gašper in Ilka, je bila vse prej kot dolgočasna. 

 

Začeli smo, kot se spodobi, s slovensko himno, zatem sta nas voditelja na kratko popeljala v svet poezije in besed.

Po uvodu pa se je začelo! Najprej je pevski zbor zapel pesem Pod oknam. Nato smo si ogledali kratek video, v katerem smo izvedeli, kaj naši učenci in učitelji vedo o slovenskem kulturnem prazniku, o Francetu Prešernu, o pomenu tega praznika … Video so pripravili učenci izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo iz 8. razreda.

  

Nato je Isabela, učenka iz 9. razreda, na flavto zaigrala eno od Vivaldijevih del. Ču-do-vi-to! Vau! Nato je prišla na vrsto plesna točka, v kateri sta Alina in Žana z obroči zaplesali ob spremljavi pesmi Nine Pušlar. Ubrano in nežno! Kmalu pa smo doživeli pravcato uprizoritev Rozmanove priredbe Povodnega moža, pri kateri smo se zelo nasmejali. A zakaj smo se smejali? Ja eden od naših učencev, novodobni Povodni mož se je na proslavo pripeljal kar z biciklom, no predelanim v motor in pod odrom ga je že čakala Urška in sta zaplesala in sta plesala, dokler … No, pa saj veste, da izgineta v Ljubljanici!

Kmalu pa je sledila podelitev malih Prešernovih nagrad. Na te nagrade smo na šoli še posebej ponosni, nagrajeni so učenci naše šole za izjemne dosežke na umetniškem področju. Nagrade je podeljevala ravnateljica in prejemniki so bili štirje: Isabela za ustvarjanje na glasbenem področju, Luna za ustvarjanje na likovnem področju, Erik prav tako za ustvarjanje na likovnem področju ter Lan za ustvarjanje na filmskem področju, vsi učenci 9. razreda. Bravo! Čestitamoooo! Smo ponosni na vas!

 

Prireditev pa so lepo zaključili in nas navdali z optimizmom pevci šolskega pevskega zbora s pesmijo Življenje je lepo.

 

Hvala vsem, res, bilo je poučno in zabavno!

 

Novico in fotografije sta pripravili učenki izbirnega predmeta Vzgoja za medije – radio iz 9. razreda, Tija in Lu.

 

Oznake: , , , ,