Za nami je prvih pet tednov v šolskih klopeh in z veseljem sporočamo, da nam v šoli sploh ni hudo.

Minuli teden je bil Teden otroka, zato smo se lahko malo več igrali in nismo imeli domačih nalog. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila »Skupaj se imamo dobro«, zato smo se o tem veliko pogovarjali in tudi likovno ustvarjali.

Z veseljem smo sprejeli povabilo vzgojiteljic, da se lahko pridružimo srečanju z gasilci iz PGD Žalna, Luče in Velika Loka, ki so nam pokazali opremo in gasilska vozila ter povedali marsikaj zanimivega, seveda pa smo se najbolj razveselili »špricanja« 🙂 . Z vrtčevskimi otroki smo v telovadnici skupaj pripravili čutno pot iz različnih naravnih materialov, odpravili pa smo se tudi na skupni sprehod po Žalni.

Realizirali smo tehniški dan »Promet«. Tematika o prometu je za nas, prvošolce, še kako pomembna, saj moramo dosledno upoštevati pravila varne hoje, znati pravilno prečkati cesto, poskrbeti za dobro vidnost, poznati nekatere prometne znake in pomen barv na semaforju ter se primerno obnašati v različnih prevoznih sredstvih. Seveda moramo obvezno nositi tudi rumeno rutico, ki je naša vsakodnevna spremljevalka. Učiteljici sta nam povedali, da rumena rutica letos praznuje že 40. rojstni dan in da jo nosi 20 tisoč prvošolcev. Mi sicer še ne vemo čisto dobro, koliko je 40 let in 20 tisoč otrok, a se nam zdi, da sta to imenitni številki.

Za konec sporočamo, da se imamo (skupaj) v šoli dobro in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnjih mesecih ter obljubljamo, da se vam bomo še kaj oglasili.

Prispevek: prvošolci in učiteljici Anja ter Stanka

Fotografije: učiteljici

 

Oznake: , , , , ,