Šolski novinarji Osnovne šole Louisa Adamiča so pripravili za vas, spoštovani bralci, drugi intervju, ki so ga opravili z učencem, devetošolcem, Denisom Ribičem. A katere talente ima? Veliko talentov ima, ukvarja se tudi s čarovništvom … Kaj nam je še zaupal pa v nadaljevanju.

1. Kako si odkril svoje talente?

Denis je svoje talente odkril že, ko je bil majhen. Svoj čarovniški talent je odkril v kulturnem domu na čarovniški predstavi, čaranje pa je nadgrajeval doma. Risati se je začel učiti preko youtuba, pa tudi fotografija in montaža mu nista tuji.

2. Ali te starši podpirajo pri tvojih hobijih oziroma talentih?

Denis pravi, da ga starši podpirajo že od malih nog, saj so že od vsega začetka skupaj hodili na njegove predstave. Za to podporo jim je tudi hvaležen.

3. Zakaj si se prijavil na Slovenija ima talent 2018?

Pojasnil nam je, da je že poznal nekoga, ki se je prijavil na Slovenija ima talent 2018, zato sta »za šalo« želela iti skupaj. Denis nam je povedal, da se je prijavil tudi zato, da bi pridobil novo izkušnjo, saj ga zanimata oder ter scensko nastopanje.

4. Ali si bil zadovoljen s svojim nastopom na Slovenija ima talent?

S svojim nastopom je bil zadovoljen. Sicer je imel pred nastopom tremo, a nam je zaupal, da je izginila takoj po prihodu na oder.

5. S čim se želiš ukvarjati v prihodnosti?

Svojo izobraževalno pot bo nadaljeval na šoli, ki izvaja programe s področja zdravstva. Seveda pa se bo s čaranjem, risanjem in drugimi hobiji še vedno ukvarjal, saj si brez vsega naštetega ne zna predstavljati svojega življenja.

6. Kaj je za vas umetnike težko narisati?

Njegovo mnenje je, da je odvisno od posameznika, ker je vsak na nekem področju risanja boljši. Njemu osebno je najlažje risati portrete, bolj pa se mora potruditi pri risanju narave.

Denis, želimo ti uspešno življenjsko pot in hvala, da si nam s svojimi talenti popestril šolski čas in prostor. Hvala za vsa tvoja umetniška ustvarjanja in čarovnije, ki si nam jih prikazal tudi v času intervjuja.

Pa tudi za drobno čarovniško »finto« s kartami, ki si nam jo odkril.

Prispevek so pripravili učenci izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo.

Fotografije so iz osebnega arhiva Denisa Ribiča.

 

Oznake: ,